mandag den 22. april 2013

Beyond The Great Wall - Nord Kina






Muren var brugt til at beskytte Kina fra Norden. Nord Kina er nogen af de koldeste steder på Jorden. Der kan være -40 Celcius.

Menneskerne der køre på cykel. Men på isen. Isen er ca. 1 m tyk derfor kan man sagtens køre på isen. Den flod som de cykler på, hedder " Den Sorte Drage ".

Hvordan får de mon mad? Ja de fisker, men hvordan kan de fange fiskene når der er is. Jaam de banker simpelhen isen 1 m dybte indtil vandet kommer.

De fisker på den måde at de laver et hul. Og 20 m væk laver de et andet hul, hvor de så putter en line ned. På den anden side skal man tage en lang bambus og prøve at fange linen. På den måde sætter de et net og fanger fisk.

Men her på disse tider fanger de ikke særlig meget fisk. Fordi der er overfisket. Desværre. Det problem har vi overalt!

Hvis vi nu går Syd for floden, findes der en skov. Alle dyrene er taget syd på, fordi der er for koldt, men der er et dyr som bliver. Vildsvinet. De kan finde alt forskelligt mad, så det har de ikke problemer med. Men deres ynglindsret er Valnødder. De kan endda finde på at skændes om det.

I 1900 tallet, begyndte man at dræbe tiger, for deres skin til varme og tøj, og deres knogler til medicin. Men det er nu blevet forbudt at dræbe dem, for der findes få af dem tilbage.

Her i Kina findes der også Rensdyr. De bliver passet af nogen siden de var helt små, til de bliver voksne. Om vinteren bliver de sluppet ud i skoven, hele vinteren. Frie. Men når det så bliver April måned, kommer de tilbage helt af sig selv for at få mad. Der er ca. 30 Rensdyr og de har hver et navn. På den årstid kigger på, om nogle af dem er gravide.

Mongoliet var rigtige gode til at ride. Hvert år blev der holdt en fest, hvor der var kamp om hvem der kunne ride hurtigst. Men det var børnene som skulle ride hesten. Mongolerne var også dem som fandt på sadlen.

I svanesøen er der masser af mad og masser af dyr. Svanerne kommer og besøger søen hvert år og for mongolerne er svanerne helligt og de kalder dem for Guds Fugl.

100- tusind folk døde under opbygningen af den kinesiske mur. Der ligger en borg hvor muren stopper. Den hedder Taklamakan. Det betyder - You go in and you never come out. Den største ørken i Kina.

I denne Ørken bliver man meget let fortabt eller farer vild fordi den er så stor. Der findes nogle af de største sandbunker i verden i denne ørken. Det er fordi, alt vinden fra vest, blæser sandet op i rigtige store bunker.

Hvis man lige pludslig hører en mærkelig lyd, er det bare sandet. Mange folk følte efter lyden og på dem måde blev de væk. Det eneste dyr som bor der, er gazellerne. De finder noget tørt græs og suger væsken ud. På den måde overlever de.

Silke blev opfundet af Kina. Det er en meget ynddig historie. Det handler om en Princesse som var ude i sin have. Hun havde stående en kop te på et bord. Lige pludslig faldt der en larve i hendes kop te. På den måde fandt man ud af at det var Silke. Man spinder og farver det på den samme gamle måde.

1 kommentar:

  1. Endnu en gang er jeg overrasket over hvor meget i har skrevet. Det er jo helt utroligt - Wow! I har alle detaljerne med og jeg synes ærlig talt at i gør det virkelig godt :) x

    SvarSlet