tirsdag den 23. april 2013

Land of the panda 1

Chermen mau (ikke sikker på hvordan man skriver det) styrede Kina fra 1950. Han ville fjerne alle træer, for at få mad og lave fabrikker. Det var et stort problem fordi så var der mange dyr og planter der ikke kunne leve.


I nord kina er der en kæmpe mark dobbelt så stort som Great Britain. Dem der bor der bor i grotter som de laver ud af jorden. Tæt på dem er der en stor flod kaldet "The yellow river". Der er en masse mudder og snavs i floden, så den oversvømmer tit dem der bor der. Hvliket betyder at mange dør.


Kinas mest kendte dyr er selvfølgelig pandaen. Der findes mange forskellige pandaer. Der er meget få mennesker der har set en vild panda. Pandaer spiser bambus selv om dens system er lavet til at den spiser kød. Derfor kan den ikke gå i hi og bliver nød til at spise hele dagen for ikke at dø af sult. Folk i Kina har kendt pandaen i lang tid. Pandaer afmærker deres teritorier som katte. Når de skal spise bambus får de isen væk med snuden. Når den spiser bambussen ruller den det sammen.


I hongkong er der en restaurant hvor de sælger slanger. Det er meget farligt fordi dem der laver maden bliver bidt meget af slangerne. Når man er syg og skal have medecin kan man få alt muligt.

2 kommentarer:

  1. Smukt :) Virkelig godt arbejde alle tre! :D x

    SvarSlet
  2. Fint Mark. Det skrives som Chairman Mao (formand Mao).

    SvarSlet