torsdag den 21. marts 2013

Wild China Film 2 - Kina Syd På Unan







Her er der nemlig også en Jungle. Og et rigtig stort dyr. The Wild Acient Elephant. Disse Elephanter er ligesom arkitekter for Junglen. Dens ynglinds mad er Bambus og græs. Men den elsker også lianer. Menneskerne finder også planter som man kan spise. Disse her mennesker heder Ginos. De prøver at tage alt væk så de skaber ligesom plads til de fede store Elephanter.

Alle mennesker her har et køkkenhave. Det er lavet af planter og træer. Her gror de også bedre. Her i Unan er der mange Banantræer. Men andre dyr spiser dem også. Bierne eller hvepsene.

Folket tag en træpind og tag et dyr som hvepsene godt kan lide at spise. De tag den oppe ved bananerne der hvor der er, og så begynder bierne at spise dyret. Imellem tiden tag de træpinden ned og prøver at hænge en lille snor på med et stykke hvidt papir hang fast. Nu flyver bien væk og de følger efter den. De kan meget let se den fordi de har hangt det der hvide stykke papir. Så bien følger dem simpelhen hen til sit hjem. Nå nu har de biens hjem med hundredevis af bier rundt om. Nå hvad skal vi mon gøre få at få honningen. Ja, de tag en træpind og tænder ild. Tag den op mod deres lille "hytte" også bliver det varmt. Det brænder ikke fordi de tænder ikke ild i det for ellers er der ikke noget honning. Så når det bliver for varmt flyver alle bierne væk. Til sidst er der ikke flere bier så nu får de rigtig meget honning.

Lad os nu gå videre til en rigtig stor blomst. Den er 60 cm høj og man kalder den for "Junglens Heks".
I lød af natten bliver der utrolig koldt i Junglen, men blomsten begynder at varme op. Den bliver så varm op til 10 grader. Så begynder den at sprede sig ud. Så kommer der en lille bille frem. Den tror det er noget at spise men den er blevet narret. Når den så falder ned kan den ikke komme op igen for di bladen er for glidene og der er ikke nok plads til at den kan flyve. Når den anden nat kommer er der polm som falder ned på bilen. Nu kan bilen komme op fordi bladen har skiften sin tekstur.

Hvis i lige pludslig høre en ambulance lyd så er det en slags abe som hedder Dippen. Det er dem som skaber populationen. Mange af dem lever i små familier.
Her er der trærer som man kan skære i så får man noget hvidt ud. Det er det som er træets beskyttelse for attcks. Det eksistere i Unan. Her er der bare nogle normale elefanter. Der er kun 250 af dem tilbage i Kina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar