torsdag den 21. marts 2013

Wild China Film 2 - Nord på Kina






Her oppe nord på finder man nogle jungler og dem mest unikke dyr.
Oppe i norden er det ikke så tit man finder jungler men der er nogle.

I vesten på Kina nord på er der noget man forbereder sig til. En fest. Men ikke hvilken som helst fest. Det er Dia mennesker som lever der. De forbereder sig til festen for vandet. De kalder også dem selv " menneskerne for vandet ". Det eneste de tænker på er budhisme og deres hjem. Men der er også noget sjovt ved denne her fest. Man siger at der er den største vand kamp der.

Den mest interessante flod er en flod som går fra bjerget Tibet til Grand Polo. Det er helt oppe ved bjergene med sne. Huang Duang. Her er luften tyndt og det kan falde helt nede til -40 grader. Her er hjemmet til et dyr som man ikke kan finde andre steder på Jorden. The Younan Stubnose Monkey. Men det er ikke det eneste dyr man finder der. Der er også den Røde Panda.

For det meste af tiden er den oppe i træerne. Men det elsker Bamboos. De her bjerge er 8 km højere end havets højde. Når det så lige pludselig bliver forår er det noget af mest fantastiske man kan se. Mere end 18000 planter gror der. Og nogle 3000 planter ud af 18000 kan man ikke finde andre steder. Men der findes også store floder. Fx: The Angry River. Det er 300 km langt. Der er snore så man kan komme over floden. Der er ca. 30 af de snore. Det her har man brugt i mange 100 år.

Junglerne:

Her findes der nogle af de sjældneste dyr. Her er der fx: Female Temiks Trakopan. Hun har en mand som har en masse farver. Han prøver at få opmærksomhed med hans Pikabu display. Der findes mange frugter og insekter her.

Det Sorte Egern er rigtig stor. Den er 1 meter lang. En af de stærste egern i verden.

Her er der Bjørne Makkaks. De findes kun i tropicale steder.

Det er en lille aligator. Den har små orange prikker på. Det er så den kan beskytte sig. Det kan spytte ud noget dræbeligt gift ud.

Men noget som er meget mere uhyggeligt. Noget Bambus. Det gror en ca. 1 meter hver dag. Det kan skabe rigtig store skove af Bambus. Men den største Bambus findes i dalerne i Unan. Bambuserne er utrolige fleksibelt. Men der kan og leve dyr i. Små helt små, Flagermuse.

Når de så skal ud og flyve skal de strække dere vinger og hive i dem. Men der er noget farligt på vej. En slange.Slangen vil prøve at komme ind og spise dem men det lille hul er for lille til den. Men man kan også spise Bambus. Noget Bambus som ikke er så hårt som skær man det af og brænder det. Man kan lave borde ud af det for det er rigtig fleksibelt. Det er så stærkt at man kan lave en pibe ud af det. Men Bambus bliver også spist af et andet dyr.

En Bamburotte. Det lever under jorden. Den hiver bare de små Bambuer ned og spiser dem. Den finder dem med dens gode næse. Den kan lugte utrolig godt. Men også en anden specialist spiser Bambus. The Giant Panda. Man finder dem ikke mere i Unan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar