mandag den 18. marts 2013

Wild China - Syd Kina




Det her begynder i syd Kina som er et tropicalt sted.


Syd Kina er meget stort og langt. Større end England. Der er mange bjerge og dale, men også vand.

Det regner i Syd Kina ca. 250 Dage om året. Men det er godt at det regner der så man kan få meget græs og planter, men specielt ris. Kineserne har kultiveret ris i ca. 8000 år. I vinteren er der meget arbejde at lave for at risen skal gro om foråret. Der er meget arbejde i de her dale fyldt med vand. Der er ca. 200 dale af vand hvor man bruger bufaloes til at tage jordet væk.

Når vi nærmer os aften kan man høre frøene som kvakker. Det er alle sammen drenge for at kalde på pigerne. Men hvis man kvakker for højt kommer der nogle fugle som spiser dem.

Alt det her syd Kina er dækket med ris planter. Hos en familie som bor i Kina, der hvor de bor er et sted hvor der er rigtig meget ris. Inde i deres hus har de majskolber hængt op i loftet. Lige der er der et hul hvor nogle migrere svalerne bor.

De giver Good Luck til et hjem og gladhed til nogen som skal giftes. De kommer om foråret og når de kommer skal man starte med at dyrke ris. Men det her år kom de forsent, så man dyrkede risen lidt senere indtil de kom. Når de er kommet prøver de at finde et sted at bo og finder insekter til at spise. Og så er det tid til at plante ris.

Plante det der ris tag lidt mere end en time. Så kommer egreterne som spiser biler og orme. De er også tegn på lykke det er derfor folket passer på dem. Men en dag blev hele byen syge. De gav egreterne skylden så de ødelagde mange af deres redder. Men regeringe stod op og passede på dem.

1 kommentar:

  1. Fint. Og hvor er det godt, I skriver så mange detaljer med.
    Super.
    Hav en god dag og jeg læder mig til at læse mere i aften
    Venligst Gitte

    SvarSlet