onsdag den 20. marts 2013

Wild China - Syd Vest Kina




Syd Vest Kina.


Syd Vest Kina er så stort som at Spanien og Frankrig er sat sammen.
Menneskerne som bor der er rigtig fattige i forhold til resten af Kina.

Her er der noget som er meget kendt. The Stone Forest. Det er utrolig gammelt og alt sammen er limestene. Limesten lever i regnvand. Kina har også mange mystiske huler. Meget af det her er aldrig blevet set af et menneske øje, og det er først nu man ser det.

Der findes mange fiske som man ikke finder så tit. Ligesom The irish Golden Barbe. Der er nogle slags aber som ikke er så lætte at finde. De hedder Fancoise Lango. De er sorte og hvide. De findes 2 steder. I Ranjo  og Guanchi. De vegetare fordi de spiser kun frugt, grøntsager og blade. Når de er babyer er de ginger med når de bliver større bliver de sorte automatisk. De er utrolige gode til at klatre på mure og sten. Det kunne de lære meget hurtigt efter at de havde lært at gå.

Kineserne havde skoler i huler hvor der ikke var særlig meget lys. I klasserne havde man ikke noget tag fordi når det regnede som blev man beskyttet på grund af hulen.

Der er også fugle som bor i hulerne. De bor i små smalle huller hvor de gemmer sig og bor der. Men der er også noget levende dyr som vågner op om natten. Flagermusene. Flagermusene vågner om natte for at få noget mad. De bruger klørene til holde sig fast. Det er på dem måde de hænger sig. De bruger også deres klør til at fange fisk. De lad deres klør rive gennem vandet og så kan de få noget. De spiser når de er omvendt hovedet ned ad.

Leenen er el sø som er meget rent. Nogle mæn skal nu fange fisk men hvordan? Ja de bruger fugle. De tag en snor rundt om fuglens hals fordi når den endelig fanger noget skal den jo helst ikke spise fisken, så hvis den prøver at sluge den kan de ikke fordi der er snor rundt om deres hals. Hvis de har været rigtig gode tag de snoren af og giver dem lige noget godt at spise.

Men der er også en anden måde at fiske på. Man lægger net over det hele i søen. Man lægger dem i lød af natten.

Næste morgen har man en masse små og sore fisk og rejer. Så tag man alt det hjem og ligger det et sted hvor der er meget sol. Der spreder man det ud så det kan tøre. Når de så er tøre nok tag man det til market og sølger dem. De er nemlige meget dyre nok fordi de er rigtige gode.

Den ældste skildpadde lever i Kina. Man siger at den var givet til dem for 400 år siden. Det er så det ældste dyr på hele Jorden! I dalerne er der små floder med meget rent vand. Der eksistere det mest underligeste dyr. En mega Salamander. Det vokser op til 1,5 meter langt.























3 kommentarer:

  1. i har det hele (efter min mening) med
    det var bare lidt svært at læse fx i francois lango og fuglen der kan fiske undervands, man tror man læser en tekst, men det kunne sagtens have været punkter (ligesom os)med en lidt mærkelig formulation /:

    SvarSlet
  2. Til alle 'Wild China' afsnittene:

    Det er rigtig godt skrevet! I har lavet det til en sammenhængende tekst, og det er virkelig fedt for så behøver man ikke at prøve at finde rundt i en eller anden persons notater da det ofte kan være lidt forvirrende. Jeg synes også at det er godt at i har lavet afsnit (f. eks. i den her) så det ikke bare står i en lang tekst uden pauser. Så ved jeg fra vig selv at jeg får mindre lyst til at læse det for så virker det bare virkelig uoverskueligt. Og jeg har det bedst med at have det overskueligt så jeg er glad :)

    I har mange ting med som vi ikke har (hvilket er lidt surt for os, men godt for jer til gengæld) og i beskriver det med mange tillægsord, hvilket man aldrig kan gå galt i byen med. Virkelig flot arbejde!

    God arbejdslyst!

    - Jóse xx

    SvarSlet
    Svar
    1. Og for resten: hvis det jeg har skrevet virker mærkeligt og ikke giver nogen mening, må i meget undskylde :/ x

      Slet